Gyakori kérdések

Hogyan címezzem meg a küldeményemet?

A velünk szállított küldeményekre mindenképpen rá kell írni a címzett cég és személy nevét, az utcát, házszámot, és ha ismert, az emeletet, illetve szobaszámot. Sokat segíthet a feladó neve és telefonszáma is a borítékon, így váratlan probléma esetén a futár gyorsan egyeztethet a levél küldőjével. A címzést lehetőleg ne írd könnyen eltávolítható, öntapadós címkére (post-it), mivel az leeshet a borítékról. Címzéskor, kérjük alkalmazd az alábbi utasításokat és figyelmeztetéseket a borítékon: Sk! (saját kézbe), Postaládába!, Postázóba semmiképp!, Törékeny!, Sérülékeny!, Retúr!, Legkésőbb .....-ig leadni!, Stb...

Ki fizetheti a fuvart?

Bárki. Egyszerű esetben a feladó, de fizethet a címzett is, sőt arra is lehetőséget biztosítunk, hogy egy harmadik fél rendezze a számlát a város másik pontján. Ebben az esetben a készpénz átvételéért külön kiállási díjat számítunk fel, ami a fizetőhely zónadíjának 50%-a.

Tud számlát adni a futár?

Minden futárunk automatikusan, a kérésed nélkül készpénzfizetési számlát állít ki. A Hajtás Pajtás senkinek sem hajlandó számla nélkül dolgozni. Amennyiben cégednek nincs szüksége a számlára, kérd a saját nevedre, hiszen ez egyben igazolás is a fuvar felvételéről.

Van a futároknál aprópénz a visszajáróhoz?

Számíthatsz arra, hogy futárunknál 2000 Ft értékben vannak bankjegyek és érmék. Amennyiben kizárólag 5-, 10-, 20.000-es bankjeggyel tudsz fizetni, kérjük jelezd már a megrendelés során, mi pedig elég visszajáróval rendelkező futárt küldünk.
A Hajtás Pajtástól rendelt szállítások közel 80%- át átutalással fizetik ügyfeleink, így elkerülhető a kézi számla kiállításával és a fizetéssel járó időveszteség. Gyakran hívsz bennünket? Köss velünk szerződést, így a számlát havi egy alkalommal, átutalással egyenlítheted ki.

Van pénz a futárnál vásárlásra?

5-10.000 Ft-os összegig valószínűleg találunk olyan futárt, aki saját pénztárcájából meghitelezi a beszerzendő áru értékét. Így a pénzátadás miatti többlet út elhagyható. Természetesen ilyenkor a vállalt felvételi és leadási idők is változhatnak, erről kérésedre diszpécsereink tájékoztatnak. 15.000 Ft felett is megérhet egy próbát a dolog, de erre már kevesebb esély van. Kérjük vásárlás megrendelésekor ne felejtsd diszpécserünknek lediktálni a címet, amire az eladó által kiállított számlát kéred.

Mit küldhetek a Hajtás Pajtással?

A Hajtás Pajtás bármit elszállít, ami felfér egy legfeljebb 5 tonnás teherautóra. Ezenkívül van furgonunk, pick-upunk, és személyautóink is. Persze a szállított küldemények többsége üzleti levelezés, amit hatékonyan és gyorsan kézbesítenek a biciklis és motoros futáraink. Problémát csak a különböző méretű tárgyak szállításához alkalmas jármű megválasztása jelenthet, de diszpécsereink minden megrendelésnél megkérdezik, mit szállítunk és segítenek kiválasztani a jobb, gazdaságosabb, környezetkímélőbb megoldást.

Kinek mondjam meg, hogy mikorra jöjjön a futár?

Amennyiben leveled átadása, felvétele csak konkrét időhatárok között (pl.: 15:00-15:15-ig), illetve bizonyos idő előtt vagy után (pl.: legkésőbb 16 óráig) lehetséges/szükséges, ezt feltétlenül említsd már a megrendelés során diszpécserünknek, valamint a biztonság kedvéért átadáskor a futárnak is. Vannak profi feladók, akik a borítékra is ráírják.

Mennyi idő alatt veszi fel, és adja le futáruk a küldeményemet?

Minden részidőnket a telefonhívástól számítjuk. A felvételt normál fuvar esetében 25 percen belül, a kézbesítést 90 percen belül teljesítjük. ''Előzd meg a piros hetest!'' szolgáltatás rendelésekor 15, illetve 60 percen belüli időket vállalunk. Nagyon ritkán, égszakadás, földindulás, illetve ezek kombinációja esetén a vállalt idők változhatnak, de erről diszpécsereink már a megrendelés alkalmával tájékoztatnak.

Ilyen időben is rendelhetek futárt?

Működésünk 15 éves története során még sohasem fordult elő, hogy az időjárás miatt lehúztuk volna a rolót. Pedig tekertünk már térdig érő hóban, -20 és +40 fokban is. Nagy havazások, illetve felhőszakadások lassíthatják a munkánkat, de erre már a megrendelés során felhívjuk ügyfeleink figyelmét, megadva a várható kiállási és kézbesítési időnket is.

Olyan messzire is eltekernek?

Igaz hogy biciklistáink és motorosaink csak Budapesten és közvetlen környékén tekernek, de gépjárműveink bárhová eljutnak az Uraltól az Atlanti óceánig, szükség esetén repülővel is szállítunk.

Biciklivel érkezik a futár?

Budapesti fuvarok esetén általában igen (néha motoros is jöhet). Amennyiben a nagyobb küldemények és távolságok miatt más jármű szükséges, diszpécsereink javasolni fogják az autós, illetve furgonos futárt, de kérjük figyelmeztess bennünket, ha olyan küldeményt kívánsz feladni, ami nem fér bele 30 literes hátizsákunkba, vagy alakja/súlya miatt nem szállítható biztonságosan két keréken.

Mit jelent az ''Üres zsákos futár'' szolgáltatás?

Futáraink gyakran úgy érkeznek az irodádba, hogy zsákjukban már van egy olyan csomag, ami a küldeményeddel megegyező irányba tart. Ez nem jelent gondot, ha csak egy borítékot, kisebb tárgyat adsz át neki, de ha biztos szeretnél lenni az üres zsákos futár érkezésében, azaz igénybe szeretnéd venni a teljes szállítási térfogatot, rendelj ''Üres zsákos futárt''. Ennek felára 50%.