Tananyag vagyunk a Közgázon

1997 óta tananyag vagyunk a Közgázon. Chikán Attila egykori gazdasági miniszter Vállalatgazdaságtan tankönyvében példaként említi a már 14 fős Hajtás Pajtást. A HP már tízszer ekkora, de ez még mindig jó reklám... :)
Idézet a tankönyvből:

TEKERŐ VÁLLALKOZÁS

Az alkalmi lakásfestésekbe éppen beleunt, ideiglenesen állástalanná vált, huszonéves, alternatív zenész testvérpár: László és Zoltán két évvel ezelőtt egy Jó ötleten törte a fejét, amivel egy kis pénzt tudna keresni. Egyik ismerősük mesélt nekik a biciklis futárok zürichi világtalálkozójának hangulatáról. Mivel éppen sem munkájuk, sem zenekaruk nem volt, gyorsan döntöttek. Kölcsönkértek két biciklit, szórólapokat nyomtattattak, és ezzel megalapították a ma már 14 főt foglalkoztató Hajtás Pajtás kerékpáros futárszolgálatot, amely a multicégek, a taxik és a motorosok mellett unikumnak számít a fővárosi futárpiacon.
A testvérek kezdetben azt hitték, majd a gazdagok hozatnak velük pezsgőket, de eleinte semmi munkájuk nem volt. Idővel egy fordítóiroda és egy tanácsadó cég látta el őket folyamatosan megbízásokkal, amíg lassan mások is megismerték őket.
Kezdetben ketten tekertek, diszpécserközpontjuk egy barátjuk lakásán volt. Idővel kerékpárosokat vettek fel, és új irodába költöztek.
Szerintük olyan fiatalembereknek való ez a munka, akik megbízhatóak, és nagyon szeretnek biciklizni, mivel a budapesti szmogban akár 100 kilométert is le kell tekerniük egy nap.
Budapest belső részét három fő tarifakörzetre osztották fel, s hívás után 1,5 órán belüli szállítást vállalnak. Jelenleg már ötven rendszeres megbízójuk van.
A biciklitolvajok ugyan időről időre eltüntetik a küldöncök kerékpárjait, ennek ellenére szépen fejlődik a vállalkozás, s a testvérpár már újabb merész terveken töri a fejét. A közeljövőben bútorszállító tricikliket és kis hűtővel felszerelt taxikerékpárokat szeretnének üzembe helyezni.