Klímabarát Hajtás Pajtás

A városi üzleti leveleket bringával szállítjuk, így eddig sem szennyeztünk szükségtelenül. Most tovább lépünk. Ezentúl a nehéz, távoli küldeményekkel foglalkozó autós-motoros részlegünk széndioxid kibocsátását is semlegesítjük.
A Hajtás Pajtás Nehéztüzérség tevékenysége évi 99 tonna CO2 kibocsátásával jár. Ennek kiváltására - a CO2NTRA közreműködésével - 99 darab ENSZ által auditált CER kvótát vásárolunk (töröltetünk), 99 tonnával csökkentve a szennyező iparágak által kibocsátható széndioxid mennyiségét. A bringás szállítással már eddig is évi 140.000 liter üzemanyag elégetését, 210 tonna CO2 kibocsátását váltottuk ki, de ezután összesen évi 310 tonna üvegház-hatású széndioxidtól mentesítjük a légkört. Ez 100 átlagos magyar háztartás éves kibocsátásával egyezik meg. A kvóták díjából az ENSZ új, zöld energiatermelő beruházásokat támogat, tovább lassítva a klímaváltozást.
Arra számítunk, hogy a környezeti hatásokra is ügyelő zöld irodák előnyben részesítik az általunk nyújtott szénsemleges szolgáltatást.

Tudnivalók a CO2 kvótakereskedelemről: