Főzőverseny - 2.hely

A Hajtás Pajtás 1993 csapata két kategóriában is második lett az Etyeki Kezes-lábos Gasztronómiai Fesztivál főzőversenyén. A Badár Sándorból, és Szőke Andrásból álló zsűri azonnal beleszeretett a Pajtás kosztba.

Forrás: kezes-labos.hu

Az V. Etyeki Kezes-lábos fesztivál 2007. szeptember 29-30-án került megrendezésre, amikor az időjárás kegyes volt hozzánk, így nem lehetett akadálya a felhőtlen szórakozásnak, hiszen valóban tradicionális kiállítók és izgalmas programok várták a látogatókat. A Szőke András és Badár Sándor által vezetett lábos-felvonulással szombaton, 10 órakor vette kezdetét a fesztivál, ahol már érezni lehetett, hogy sokan lesznek kíváncsiak az ország legnépszerűbb gasztronómiai és kulturális eseményére. A népviseletbe öltözött gyerekek éneke és a lábosok hangja hozta a faluba a nagyszerű hangulatot, amely nem hagyott alább egészen vasárnap, késő estig. Tízezrek özönlötték el Etyek utcáit és kóstolták a kemencés lángost, a kecskesajtot vagy éppen a beregi szilvalekvárt, megteltek az etyeki pincék is kóstolópoharakat szorongató mosolygós emberekkel. A bor szempontjából egyébként a terroir állt a középpontban, amelynek fontosságára Gráf József, földművelésügyi miniszter is felhívta a figyelmet pénteken, az esemény szakmai napján az Etyek borkonferencián.
Egész hétvégén hazánk legkiválóbb terroir borászai kóstoltattak az Öreghegyen és az Újhegyen, illetve Montenegróból is érkeztek kiváló borok.

A gasztronómiai ínyencségek mellett számos kulturális- és gyermekprogram szórakoztatta a közönséget, Etyek szerte népzenészek muzsikáltak, megrendeztük a mindig nagyszámú közönséget vonzó főzőversenyt is az idén először kétnapos Kezes-láboson.

A SZOMBATI FŐZŐVERSENY DÍJAZOTTJAI:

I. Etyeki Faluszépítő kör (Bakonyi pulyka baki módra)
II. Hajtás Pajtás 1993 (Szőke kapitány kedvence)
III. Bodnárék Tatáról (Csirkepörkölt)

A VASÁRNAPI FŐZŐVERSENY DÍJAZOTTJAI:

I. Pécs - Etyeki fűszeres (kacsa babbal, káposztával)
II. Hajtás Pajtás 1993 (banya kacsa)
III. Zaba Klub (sváb kacsa)

Tovább is van...