Bringások Éjszakája, július 28. - Tekerni jó!

Változatos programokkal készül idén július 28-án a városi biciklisták és a tekerés szabadságának ünnepe: a Bringások Éjszakája. A tavaly nyáron, hagyományteremtő szándékkal életre hívott esemény azzal a céllal jött létre, hogy kerékmérettől és bringatípustól függetlenül kösse össze a városi kerékpárosokat. A nappal induló és hajnalba torkolló ingyenes esemény helyszíne a budapesti Akvárium Klub és környéke lesz.

Az idei programot délután 4 órakor a legendás Szimpla Bringás Bolhapiac éjszakába nyúló kirakodóvására nyitja, párhuzamosan a Csepel Goldsprint verseny nappali elődöntőjével. A Goldsprint láz jegyében a látogatók a kvalifikáció mellett, lehetőséget kapnak arra, hogy kipróbálják a speciális bicikliket.

Idén új versenyszámok is helyet kapnak a bringások nagy fiesztáján. A szervezők egy rendhagyó Éjszakai Alley Cat versennyel készülnek, a Csepel Magyarország támogatásával. A megszokott Goldsprint Bajnokság szintén a Csepel színeiben kerül megrendezésre az este kezdetén. Az idei Bringások Éjszakája programjában kiemelt helyet kap a Vans jóvoltából megrendezésre kerülő meghívásos Midnight Best Trick verseny. A verseny éjfél után kezdődik és Magyarország tíz legjobb BMX kerékpárosa fog ringbe szállni egymással az Akvárium Teraszán. Szintén lesz Trickstyle rangadó, amit kora este tartanak a BP Shop színeiben. Természetesen a Trackstand Házi Bajonkság is az este részét képezi majd.

Az előadók sorát Hajós András nyitja egy szabadtéri akusztikus koncerttel. Őt - a Goldsprint verseny zárásaként- Buppa követi, immár visszatérő fellépőként. A szervezők és a közönség nagy örömére idén a Mary Popkids zenekar is fellép az eseményen. Haladva az estében, fél 11 után a Fixi 4 koncertje kezdődik már bent az Akváriumban. Utánuk a Puszi Együttes lép majd fel, majd - összhangban a éjszaka 1 órakor kezdődő Night Best Trick versennyel, az utolsó fellépő a Kegyelem Kettes punk zenekar lesz. Az est házigazdái Buppa és Sinya, s a Dj-k listáját ikonikus futár lemezlovasok, úgymint Heki, Fux és Tihoztok gazdagítják

A rendezvény többi programja végigkíséri a versenyeket és a koncerteket. A CycleChic.hu és a TEDxYouth@Budapest közös beszélgetésén kiállítással egybekötött előadást tart az este elején, miközben mindenki lehetősége lesz megörökítenie magát az Én és a Biciklim fotózás standjánál. A publikum a Fusion Freak Cabaret speciális bicikliken bemutatott, cirkuszi elemekkel tarkított műsorát élvezheti. A Messenger Guide kitelepült szolgáltatásaival vár mindenkit, aki kíváncsi egy biciklis romkocsmatúrára. Vendégünk lesz Somogyvári Gergő, aki idén a fesztiválon mutatja be utoljára Riksa Láz című filmjét. A Fácán Futár Masszázs egész este rendelkezésre áll, szintén a fesztivál területén. A Bringakonyha csapata késő estig látványszervízzel és tanácsadással vesz részt a helyszínen. Szintén párhuzamos programként a Magyar Kerékpáros Klub egész napos oktatást, és tanácsadást tart a városi biciklizésről.

További információk:

facebook.com/bringasokejszakaja

bringasokejszakaja@gmail.com