Az év cégneve: Hajtás Pajtás

2001-ben már második alkalommal adták át Az Én cégérem pályázat díjait, amelyet az EU 33Közösségfejlesztő Egyesület és az Anyanyelvápolók Szövetsége hirdetett meg. Az országos versenyre bárki nevezhetett találó cégnévvel. A több mint nyolcszáz pályázat közül százhetvenhárom felelt meg a kiírás feltételeinek (fel kellett tüntetni a cég tevékenységét, címét is). A válogatás után újságírókból, szakmai és anyanyelvi szakértőkből álló zsúri kiválasztotta a tíz legötletesebb cégnevet: Ama-tőr (vívóklub), Batiszt (tisztító szolgálat), Bábel (nyelviskola),Csigavér (autósiskola), Hajtás Pajtás (biciklis futárszolgálat), Hörpince, 101 kisruha (gyermekruha-kereskedés), Top Rongy (használtruha-bolt), Törpék (pékség), Vasi Füstfaragók (kéményseprők). Az egyesületnek nem sikerült megtalálni a Top Rongy és a Törpék tulajdonosát, akiket arra kérnek, hogy jelentkezzenek.
Az oklevelet Varga Ferenc a Gazdasági Minisztérium főosztályvezetője adta át. Az ünnepséget a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátói Múzeumban rendezték a "dologtagadó" Luca napon. Grétsy László az Anyanyelv Ápolók Szövetségének elnöke lemondta: a nyelvészek, attól féltek, kihal nyelvünkből a szóképzés, a beküldött pályázatok megcáfolták a félelmet.
Az EU 33 Közösségfejlesztő Egyesület célja a versennyel az, hogy megértessék a vállalkozókkal: egy jó cégnév a siker záloga lehet - mondta D Szekeres Éva, az egyesület elnöke. Ezért segítenek a névválasztásban, és jogi tanácsokkal látják el a vállalkozókat. Terveik szerint néhány év múlva, amikor már negyven-ötven díjazott szerepel a toplistán, a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően hazánkban is a lakosság segítségét kérve választják meg a legötletesebb magyar cégnevet.