A Hajtás Pajtás tulajdonosa az 50 legsikeresebb fiatal között

A Magyar Hírlap az 50 legsikeresebb fiatal közé választotta Géresi Lászlót, a Hajtás Pajtás tulajdonosát. A cikkből a Hajtás Pajtás rövid története is megismerhető:

Miután Géresi László nagyon rosszul tanult, és az iskolák nemigen kapkodtak utána, azt tervezte, hogy elmegy hangszerkészítőnek, ha már úgyis érdekli a zene. A budapesti szakmunkásképzőből azonban két hónap után elege lett, egy évig mást se csinált, csak lébecolt. Aztán úgy döntött, hogy Izraelben szerzi meg az érettségit. "Elég kemény életem volt négy éven át, de legalább jól ráncba szedtek odakint" - emlékszik vissza. Tizenkilenc évesen, mikor hazatért, jött a nagy ötlet, hogy nyugati mintára a bátyjával létrehoznak egy biciklis futárszolgálatot. Ehhez kis pénzre és némi ismeretségre lett volna szükségük, ezért alkalmi munkát vállaltak, amiből 1993 őszén elindíthatták a Hajtás Pajtás futárszolgálatot.
Első marketinglépésként silány minőségű szórólapokkal népszerűsítették
a céget. A szerencse úgy hozta, hogy kapcsolatba kerültek egy fordítóirodával, amely csalódott az akkori motoros futárszolgálatban, ezért a Hajtás Pajtás futárait kezdték alkalmazni. A fordítóiroda rendszeresen küldött csomagokat egy külföldi reklámcégnek, ez jelentette az igazi áttörést a biciklisek életében. Kezdetben még a recepciós lányok is csak mosolyogtak a dolgon: "Komolyan gondolod, hogy bringával akarsz dolgozni?"
Segíts magadon, Isten is megsegít alapon, eleinte a testvérpáros tekert szerte a fővárosban, és egy ismerősüket bízták meg azzal, hogy a diszpécseri feladatokat ellássa. Két év múlva a napi egy-két megbízás ötven-hatvan fuvarra gyarapodott. Mára piacvezető céggé nőtte ki magát a Hajtás Pajtás, hisz évek óta nemcsak Budapestre és környékére szállítanak, hanem vidékre is. Évente több mint 220 ezer megbízásuk van, és már százharminc embert foglalkoztatnak: "Jó érzés, hogy ennyi embernek adhatok munkát, már ezt óriási sikernek tartom." Géresi László tervei között szerepel, hogy a céggel Európát is meghódítsák. Ősztől várhatóan bekapcsolódnak az európai futárszolgálat-hálózatba, és a másnapi kiszállításra törekednek majd. Az ambiciózus fiatal szerint a legfontosabb, hogy az árversenyben is megtartsák vezető pozíciójukat, ezért szinte minden pénzt visszaforgatnak a vállalkozásba. Olyannyira, hogy Géresi Lászlónak még autója sincs, de tervezi, hogy megszerzi a jogosítványt, és vesz egy mikrobuszt. A harmincéves tulajdonos büszke arra, hogy 2001-ben a Hajtás Pajtás megszervezte a 9. Biciklis Futár Világbajnokságot, és ugyanebben az évben "Az én cégérem" oklevelet is megkapták a fantáziadús cégnevük miatt. Hobbija gyerekkora óta megmaradt, folyamatosan basszusgitározik vagy dobol a Csókolom nevű zenekarban, a bátyjával együtt. Géresi László, ha gazdagnak nem is, de abszolút sikeres embernek tartja magát. A nős tulajdonos a szabadabb életvitelét egyelőre csak lassan kívánja feladni, gyerekeket szeretne ugyan, de mint mondta mindent csak szép sorjában.