Adó 1% a bringás ügyek képviseletére

Elérkezett az 1%-os felajánlások szezonja. Újdonság, hogy még az adóbevallás leadása és elküldése után is lehet rendelkezhetsz egészen május 20-ig, így most sincs késő. Szeretnénk figyelmedbe ajánlani a kerékpárosok érdekképviseletéért rengeteget dolgozó Magyar Kerékpárosklubot. A felajánlott összegek egy részével a besegítenek a Critical Mass lebonyolításába és finanszírozásába is. A Kerékpárosklub tevékenységéről a oldalon olvashatsz.
Tudnivalók a rendelkező nyilatkozatról:

A felajánlás módja minden eddiginél rugalmasabb, és május 20-ig bárkinek megtehető sőt(!!!) pótolható.
Magánszemélyek a rendelkező nyilatkozatukat - az eddigiektől eltérően - ezentúl személyesen vagy postán, az adóbevallástól külön is eljuttathatják május 20-ig az adóhatóságnak, ha nem mellékelték az előzőleg már feladott adóbevalláshoz. A rendelkező nyilatkozat csak és kizárólag akkor érvényes, ha le van zárva, alá van írva a ragsztásnál, és feltüntetik rajta a rendelkező adószámát is!
Új lehetőség, hogy borítékozni sem muszáj, már az adóbevallásban is van olyan perforált ív, amit nem te, hanem majd az APEH dolgozók tépnek le a feldolgozáskor. Vigyázz, ha ezen már nyilatkoztál, ne küldj borítékot is! Amennyiben a munkáltatód intézi az adóbevallást, az APEH által rendszeresített nyomtatványon, vagy azzal megegyező adattartalmú lapon (civil szervezet teljes neve, adószáma) megtett rendelkezői nyilatkozatodat lezárt, ragasztott felületre átnyúlóan és saját kezűleg aláírt, és adószámoddal ellátott postai borítékban legkésőbb május 10-ig juttathatod el a munkáltatódhoz, aki pedig május 20-ig küldheti el az APEH részére. Ha tévedésből a munkáltatónak is leadod, vagy mellékelted már az sk. postázott bevallásodhoz majd ezután postán is elküldöd, akkor nem ez utóbbit, hanem a bevallással, vagy a munkáltatói adómegállapítással együtt érkezettet veszik figyelembe. A postai módszer tehát arra jó, hogy május 20-ig semmiképpen se tudd lekésni a dolgot, még akkor sem, ha elsőre elfelejtettél rendelkezni.

Ha bármivel elakadnál, vagy a területileg illetékes APEH címére van szükséged, hívd a mobilról is elérhető APEH kék számot: 06 40 42-42-42

Innen letölthető, kinyomtatható a nyilatkozat.

Magyar Kerékpárosklub
Adószám: 18245402-1-43